اهمیت و ضرورت ثبت شرکت:

دایر کردن شرکت نیازمند اصول و قوانینی است که درصورت رعایت نکردن آنها منجر به ثبت و تشکیل نشدن شرکت خواهد شد.

در این خصوص ماده یک  قانونی تجارت میگوید : «ثبت کردن تمامی شرکت ها ضروری و واجب است و حتما باید تابع قوانین و مقررات ثبت شرکت باشد. »ماده ی 2 قانون ثبت شرکت ها نیز ،ثبت شرکت های تجاری را ضروری تلقی کرده و برای مدیران شرکتی که به ثبت نرسیده باشد،جزای نقدی معین نموده است.

بنابراین،هر شرکت تجارتی زمانی وجاهت قانونی دارد واز نظر قانون به رسمیت شناخته میشود که حتما به ثبت رسیده باشد. ثبت شرکت ها نه تنها برای شناسایی یک شرکت و معرفی آن است و بلکه از نظر قانون برای کسب وجود قانونی پیدا خواهد کرد. ثبت شرکت آنقدر اهمیت داردکه اگر شرکتی ثبت نشده باشد اعتبار قانونی نخواهد داشت.

علاوه بر مطالب ذکر شده ،ضروری بودن ثبت شرکت ها این فرصت را برای دولت فراهم میکند تا نظارت بیشتر وتحقیقات دقیق تر وجامع تری نسبت به شرکت های در حال تاسیس داشته باشند تا بتوانند رسیدگی های باکیفیت تری ارایه داده و از تشکیل شرکت هایی که  مفاد های قانونی قید شده را رعایت نکرده اند ،جلوگیری بعمل آورند.

زمانیکه شرکت با رعایت کلیه قوانین ثبت شرکت ها ،ثبت شده باشد؛آنگاه میتوان آن را مانند یک شخص قانونی که دارای وظایفی است معرفی کرد و از وظایف منعقد شده برای آن میتوان به نتایج ذیل دست پیدا کرد:

_هر گاه شرکت به ثبت برسد،قراردادهای ثبت شده  بین شرکا رسمی بوده و بعد ها هیچ یک نمی توانند مانند اسناد غیر رسمی از وجود شرکت نامه و اساسنامه  و سایر تصمیماتی که به ثبت می رسد اظهار بی اطلاعی نموده و یا به ایراداتی که درباره ی اسناد غیر رسمی ممکن است وارد نمود استناد نمایند.

_شرکت می تواند آغاز آثار و اعمال و بسترخوبی برای  معاملات و روابط مالی و اقتصادی بشود.

_در موقع انحلال یا ورشکستگی با مقررات خاصی به وضع مالی شرکت رسیدگی می شود.

 

قانون بقدری ثبت شرکت در ماه اول را مهم و ضروری میداند که تاخیر در ادامه روند ثبت باعث انحلال شرکت وعدم  ثبت آن قرار داده است  .یعنی تنها با گذشت یک ماه و ثبت نشدن شرکت ، هر کدام از اعضا شرکت می توانند به مراجع غذایی مراجعه کنند و در خواست لغوفعالیت هایی  که باید بعد از یکماه در روند کار صورت می گرفته را نمایند. یعنی به عبارتی جلوگیری کنند از ادامه روند کار.

همچنین قانون تجارت تصریح کرده است: «ثبت کلیه ی شرکت های نام برده در قانون تجارت الزامی و تابع کلیه  مقررات قانون ثبت شرکت ها است. »

در این ماده قانونی ،دو ضمانت اجرا برای ثبت نکردن شرکت تعیین شده است :1-جریمه شدن مدیران شرکت ثبت نشده 2- منحل شدن شرکت به حکم دادگاه و در خواست دادستان .

بنابراین ،اگر دادستان درخواست منحل شدن شرکت را ندهد ، شرکت ثبت نشده ، همچنان باقی خواهد ماند و منحل نمی شود .

و همچنین ،اگر دادستان در خواست منحل شدن شرکتی را بدهد ، شرکت از تاریخ صدورحکم منحل شده می باشد نه از زمان ابتدای تاسیس شرکت .مطالب ذکر شده در مورد شرکت های خارجی در حال ثبت هم صادق است .

امید است که این مطلب توانسته باشد راهنمای خوانندگان محترم برای ثبت شرکت ها بوده و در رفع مشکلات آن ها موثر واقع شود. قطعا همکاران ما در ثبت نوبل همواره آماده پاسخوگویی سوالات و مشکلات شما عزیزان هستند.